dieet

Het merendeel van de diëten die er op dit moment verkrijgbaar zijn bijna allemaal gericht op het behalen van snel resultaat. Zo snel mogelijk zo veel mogelijk kilo’s kwijt raken want dan is het goed, toch ?. Kijk eens hoe goed mijn dieet werkt ik ben al 10 kilo kwijt in 2 weken !!!

Wat men eigenlijk niet beseft is dat er eigenlijk een voorwaarde wordt geschept in het lichaam om nog meer vet op te gaan slaan.Wanneer het dieet voorbij is en men weer aan het normale patroon begint. Het zogenaamde JOJO- effect is geboren.

 

 Hoe kan dat nou ?

 

Op het moment dat je een dieet gaat volgen is dat 9 van de 10 keer een dieet waarbij er drastisch gesneden wordt in de calorieën. Want dat is logisch toch ? Ik eet minder dus ik val af . Toch werkt je lichaam niet zo. Op het moment dat jij drastisch minder gaat eten en dus minder calorieën binnen krijgt gaat je lichaam zich aanpassen. Het lichaam gaat namelijk uit overlevingsdrang de stofwisseling ( het systeem dat er voor zorgt dat alles wat je in je mond stopt ook daadwerkelijk verbruikt wordt ) efficiënter maken en dus verlagen. Met dit efficiënter maken gaat je lichaam o.a. spiermassa verminderen en vet opslaan voor nog slechtere tijden. Als je bedenkt dat spiermassa een graatmeter is voor je verbrandingsmotor begrijp je denk ik wel dat dit eigenlijk niet wenselijk is. Je wil je kachel zo hard mogelijk laten branden en dus zoveel mogelijk spiermassa houden.

 

Een dieet zal dus uiteindelijk je spiermassa verlagen , je vet% verhogen en als je dan in de spiegel kijkt ben je misschien wel die 10 kilo kwijt maar zie je er op het strand veel slechter uit !

 

Een ander bijkomend verhaal is dat je door diëten veel te weinig essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor allerlei processen in het lichaam. Een te kort zal veel stress opleveren in het lichaam.  Stress heeft een grote invloed op je hormonale balans en daarmee ook weer op je vetopslag. Daarnaast zal een te kort ook allerlei klachten kunnen veroorzaken als slecht slapen, hoofdpijn, osteoporose, stemmingswisselingen enz.

Wanneer je er graag beter uit wil zien op het strand is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je lichaam hormonaal zoveel mogelijk in balans raakt. Je hormonen zijn voor het overgrote deel verantwoordelijk voor de hoeveelheid vet er waar opgeslagen wordt, daarnaast zijn ze ook verantwoordelijk voor hoe we ons voelen.

Als je dus zorgt dat je die balans hersteld zal je er op het strand niet alleen beter uit gaan zien,  daarnaast zal je je fysiek en mentaal ook een stuk beter gaan voelen.

 

 Hoe krijg je je hormonen weer in balans ?

 

Door het aanpassen van je lifestyle kun je je lichaam weer helemaal in balans krijgen. Via het personal hormonal profiling programma wordt er een hormonale blauwdruk van jouw lichaam gemaakt. Deze blauwdruk geeft je advies met betrekking tot je voeding , je training , je supplementen en je lifestyle. Met deze adviezen kun je je lichaam hormonaal weer beter in balans krijgen. Je gaat er niet alleen beter uitzien maar je ook een stuk beter voelen . En het mooie is, dit is niet tijdelijk. Maar hier heb je de rest van je leven plezier van !