Ga altijd opzoek naar de oorzaak, want daar ligt vaak de oplossing 

Wanneer we in het dagelijks leven niet optimaal functioneren op het gebied van  werken - gezinsleven - relaties - bewegen zijn we gewend om te denken in makkelijke oplossingen die snel resultaat opleveren (Ik noem het symptoombestrijding, we nemen een pilletje en de klacht is weg ) zonder te kijken waar de oorzaak ligt van het niet optimaal functioneren in het dagelijks leven.

Vergelijk het met het oppompen van een lekke band . Door het oppompen van de band komt er weer lucht in en wordt de band weer hard ( makkelijk en snel ), echter wanneer  we de oorzaak van het leeglopen niet oplossen zal de band blijven leeg lopen. Wanneer je opzoek gaat naar de oorzaak van het leeglopen en die wegneemt (in dit geval het gaatje in de band en de band plakken )blijft de band hard en zal de band  niet meer leeglopen. 

In mijn werk als personal trainer , voedingscoach , mylogenics practisioner en mental coach blijf altijd de " waarom vraag " centraal. Hierdoor kom ik altijd tot de oorzaak van het niet optimaal functioneren en kun je het probleem bij de wortel aanpakken.