Met pijn aan mijn knie na 2 weken bij Bram aangeklopt. Volgens hem zat het probleem in de heup. Na een ferme massage en wat oefeningen heengezonden. De pijn is weg en ik loop weer hard zonder pijntjes! Top Bram

Marco Vreeburg

Als werkgever vind ik het belangrijk om goed voor je mensen te zorgen. Onder andere betekend dit voor mij om ze te helpen bij een goede work – life balance. Wanneer je het uiterste van je mensen verwacht moet je ook zorgen dat ze dit aankunnen. Bram heeft me onlangs hierbij erg goed geholpen door het geven van een voeding/sport advies dmv de Es Teck total bodyscan aan onze medewerkers. Het advies zorgt ervoor dat je meer bewust bent van het feit dat je goed voor jezelf moet zorgen en ook hoe en waar je dan op moet letten. Ziektedagen binnen het bedrijf zijn direct enorm afgenomen. Het ligt niet alleen aan de scan en advies maar je zult er zelf ook iets mee moeten doen. Maar de conclusie is wel dat ik het iedere werkgever kan aanraden!

Jansen

Managing Director

In maart bij Bram beland nadat ik al 9 maanden last had van een schouderblessure die maar niet echt over ging ondanks fysiotherapie en rust. Slechts een behandeling van een uur met Bram bracht al essentiële verlichting. Daarna met zijn oefeningen de schouder weer versterkt en in balans gebracht. Omdat het nog niet helemaal weg was en ik een jaar naar buitenland ga voor de zekerheid afgelopen week nog kleine nabehandeling gehad. En het voelt prima. Met de tips die Bram nog gaf ga ik er vanuit dat de blessure eerdaags helemaal over is. Veel dank!

Robert Meulenbroek

Toen ik mijzelf er toe gezet had om aan een beulkamp sessie met Bram mee te doen, destijds in eigen tuin, heb ik mijzelf voorgenomen hem weg te sturen zodra hij mij zou beginnen te drillen. Dat is nu bijna twee jaar geleden. Ik train twee keer per week met Bram. Het gebruik van de Kettlebell is hierbij een vast gegeven. De sessies zijn top, Bram motiveert je alles uit jezelf te halen en vaak nog wat meer. Ik ben nu fitter en sterker. Geen last meer van mijn rug, een oude blessure. Naast de Kettlebell training golf ik graag. Dankzij de training sta ik in zijn geheel stabieler waardoor mijn swing verbeterd is en ik tegenwoordig 2 ijzers minder moet pakken, wil ik de green niet voorbij slaan. Bram heeft mij ook geadviseerd ten aanzien van voeding. Ik heb mijn menu hierop aangepast. Ondanks dat ik Brams advies niet volledig volg heb ik meer energie dan voorheen. Bovendien ben ik 15 kg afgevallen. Bram blijft mij verbazen hoe hij met duw en trekwerk (au) werkelijk wonderen verricht en blessures in één of twee sessies verhelpt. Ik heb dit zelf ervaren en bij meerdere mensen zien gebeuren. Kortom, ik ben blij dat ik Bram twee jaar geleden niet mijn tuin uit heb gestuurd!

Raimond Rozeboom

Kettlebell training. Wow, trainen met een kettlebell is echt een ervaring. De workout zelf is al intensief, maar de dagen erna gaan zeker niet onopgemerkt voorbij. Alles in je lichaam doet mee. Mijn vriendin en ik hebben ons aangemeld voor de ‘10.000 kettlebell swing’-challenge. Een uitdaging van jewelste. Om goed voorbereid de challenge aan te gaan hadden we wel eerst een oefenles nodig. We hadden immers nog nooit met een kettlebell getraind. In een ontspannen sfeer, maar zonder de inzet te laten verslappen legt Bram de technieken goed en helder uit. En geeft hij adviezen voor zowel de beginners als de gevorderden. Hij houdt je scherp, maar zorgt tegelijkertijd wel dat er een lach op je gezicht staat (terwijl je kapot aan het gaan bent). De kettlebell is echt een total body workout en dankzij Bram ben ik er zeker van de mijn vriendin en ik deze challenge zullen volmaken met goede resultaten. Dank Bram, H&S

Hidde van Eijk

Florine.nu – de ANWB in de Nederlandse zorg – maakt nu een aantal maanden gebruik van de vaardigheden van Bram. Bram verzorgt als ‘speciale fysiotherapeut’ voor Florine second opinions. Daarbij is hij niet alleen in staat om de oorzaken van vaak langdurige blessures te ontdekken, maar kan hij deze blessures meestal ook met succes behandelen. Bram bereikt daarmee in mijn ogen en die van onze Florine-leden ongelooflijke resultaten. Wij zijn dan ook heel content met onze samenwerking! Alex Oostendorp, www.florine.nu

Alex Oostendorp

Begin februari 2014 liep ik een whiplash op na een auto ongeluk. Na behandelingen door een manueel therapeut en sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut merkte ik na 3 maanden nog geen echte verbetering. Moeheid, hoofd- en nekpijn, duizelingen, geen fel licht kunnen verdragen en concentratieproblemen waren klachten waar ik op elk moment van de dag last van had. Hierdoor werd ik ernstig belemmerd in mijn werk en privéleven. Na één behandeling van Bram merkte ik direct verandering. Mijn hoofd voelde lichter en ook de hoofdpijn nam af. Door intensief te blijven sporten met mijn fysiotherapeut en een tweede behandeling van Bram merk ik dat ik zowel op werk als privé meer aan kan. Ik ben er nog niet, maar ik ben de goede weg in geslagen door de Mylogenics behandeling van Bram. Ik geloof heilig in de methode waarbij systematisch gekeken wordt naar de oorzaak van de problemen en een actieve aanpak hiervan. Al na 1 behandeling is het resultaat merkbaar! Dank je wel Bram.

Imke

Had na start van seizoen weer last van achilles pees. Met Bram aan de slag gegaan om te kijken waar het nu aan ligt. Via uitgebreide scan van verschillende spiergroepen “ontdekt” waar aan gewerkt moet worden. Bram ziet je lichaam als totaal systeem waarbij een blessure het gevolg kan zijn van heel iets anders. Echt onder de indruk en ben nu druk bezig met juiste oefeningen om zo snel mogelijk weer lekker te kunnen sporten.

Bas Ambachtsheer

Ik ben op aanraden van mijn zusje bij Bram geweest. Het programma waar hij mee werkt is uiterst doeltreffend en geeft zoveel meer info over je lichaam als een bloedtest. Ik slikte al een tijd allerlei soorten supplementen, maar voelde me niet fit en was heel snel moe. De uitslag toonde precies de tekorten die ik had en die ik dus moest aanvullen! Ook weet ik nu meer welke voedingsmiddelen bij mij passenen welke ook vooral niet. Ben heel blij dat ik het programma heb gedaan!!

Yvonne Horst

I came to Bram with a persistent pain in my shoulder. Bram spent about 30 minutes testing the area and putting pressure on various muscles to relieve the pain. My shoulder was tender after, but the pain was much better! Thank you!

Jenna

Bram is een geweldige coach! Gewoon zo iemand die heldere en overtuigende informatie geeft, waar je echt heel concreet wat aan hebt, eerlijk, betrouwbaar en professioneel. Ik heb me nooit hoeven bezig houden met afslanken, bewuste of gezonde voedingsstijl, ik kook graag en lekker en sport al wel m’n hele leven.. Ik leefde normaal gezond met af en toe een ‘uitspatting’.. Een aantal jaren geleden begon mijn lichaam drastisch te veranderen door noodzakelijk medicijngebruik en wellicht ook door werkstress en andere oorzaken die horen bij het ouder worden… Ik ging me bewuster bezig houden met een gezondere en bewustere levensstijl, zelf verdiepen in puurdere voeding en nog meer bewegen en dergelijke..Toch gaf dat niet het gewenste effect voor mezelf.. altijd het gevoel dat ik ‘maar wat aanklooide’… Niet gericht weten waar ik mee bezig was.. Ik zocht dus echt naar een gerichte aanpak! Bram ken ik van vroeger, van de middelbare school en van de hockeyclub.. Tegenwoordig zag ik interessante dingen van hem voorbij komen op social media, ik volgde het zo nu en dan.. Artikels over voeding en beweging, trainingen en dit trok mijn aandacht ook vooral omdat het niet zo’n wervende ondertoon had ofzo.. gewoon duidelijke, no-nonsense-verhalen. Toen ik iets voorbij zag komen over Hormonale Profiel coaching heb ik hem benaderd voor meer uitleg. Dit leek precies hetgeen te zijn waar ik naar op zoek was! Samen met 2 vriendinnen hebben wij 6 weken lang de coaching gevolgd; voedingspatroon, trainingsschema en voedingssupplementen en Bram heeft ons daarbij constant begeleid door online steeds vragen te beantwoorden en op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen. Ik voelde gelijk in de eerste week verbeteringen op verschillende vlakken…; ik sliep beter, mijn concentratie was beter, ik was fitter, sterker en op de wc was het ook ‘mooier’… Bovendien ben ik een aantal kilo’s kwijt en ziet alles er beter uit.. Ik ben heel veel wijzer geworden over alle positieve en negatieve invloeden die voeding op je lichaam kan hebben en hoe ik dat goed op mijn eigen manier kan toepassen in mijn levensstijl. Je eigen lichaam, daar ben je zelf verantwoordelijk voor! Ik wil hem graag in shape houden en me goed voelen.. Door deze coaching weet ik veel beter hoe ik dit kan bewerkstelligen! Alle kennis en persoonlijke begeleiding van Bram zijn zeer waardevol geweest en ik ben hem daar dankbaar voor! Ik ga nu starten met mijn onderneming en ik heb meer zelfvertrouwen als nooit tevoren.. Fysieke en mentale gesteldheid zijn enorm met elkaar verbonden en heel veel heb je zelf in de hand.. met een beetje hulp hier en daar.. DANKJEWEL BRAM

Bertie Polak

Dear Bram , just wanted to let you know that the pain in my back and the “buzzing” sensation that I had are now gone. It took a day or two to feel the effects but the improvement is huge. So thank you! I’ll get in touch with you for a follow up when I’m back in NL. kind regards, Natalia.

Natalia Sanchez

“Ik heb altijd lekker gesport bij Bram. Hij heeft een persoonlijke en stimulerende werkstijl. Als je bij hem traint haal je altijd net iets extra’s uit jezelf. Hij is met hart en ziel een lifestyle coach die ervoor gaat en verder kijkt dan alleen dat sportuurtje. Hij kijkt goed naar wie je bent en wat je persoonlijke doelen zijn. Hij past zijn training en advies daar op aan”.

Carla Kolner

Ik was op zoek naar ene manier om sterker te worden, zodat ik de sporten waar Ik kom zo dol op ben (skiën, snowboarden en mountainbiken) op een ambitieus niveau kon blijven beoefenen. Er waren een paar pijnklachten, met name in mijn schouders, waar ik al langer mee rondliep maar die ik ook een beetje voor lief heb genomen. Bij de kettlebell sessie met Bram ben ik langzaam maar zeker gaan bouwen aan een solide krachtbasis in mijn hele lichaam. Dat was soms heel zwaar (maar te doen) en vaak ging het vergezeld van helse spierpijn (in de dagen erna). Maar het resultaat was fenomenaal. Ik kan nu langer, harder en aggressiever skiën en boarden dan ik ooit heb gedaan. Bij mountainbikewedstrijden rijd ik mee met gasten die tien jaar jonger zijn. Gewoon omdat ik een goede fysieke basis heb, die ik in alle eerlijkheid nooit zo sterk heb gehad. Dit had ik tien jaar eerder moeten gaan doen!

Bas Rotgans

Sluipenderwijs ging mijn gewicht omhoog en mij fitnessdiscipline omlaag. Met Bram ben ik in 2 maanden 10% van mijn gewicht kwijtgeraakt, is mijn vetpercentage van 26 naar 21 % gedaald. en ik ga weer met plezier 2 keer per week naar fitness ( gebaseerd op een schema van Bram).

Han Mensink

Nadat ik 5 jaar geleden van mijn fiets was gevallen kreeg ik een aantal weken erna enorme nek- en schouderklachten. Na een aantal sessies fysiotherapie bleef resultaat uit en bleken mijn nekwervels niet helemaal op hun plek te staan. Nekwervels rechtgezet en verder met fysio. Inmiddels 5 jaar en aardig wat sessies fysio, mensediek, manuele therapie en drukpuntmassage verder bleef ik klachten houden. Mijn kantoorbaan helpt ook niet mee en inmiddels was ik gewend aan constante pijn in mijn nek, geïrriteerd gevoel in mijn schouder en snel opkomende hoofdpijn. Tot ik onlangs in contact kwam met Bram. Ik geloofde inmiddels niet meer dat ik ooit nog van mijn klacht af zou komen, maar daar kom ik nu op terug. En wat ben ik blij! Ik kan het zelf nog niet geloven, maar ik voel me beter na 2 behandelingen bij Bram beter dan ik me na al die andere behandelingen bij elkaar heb gevoeld. Door middel van de mylogenics behandelmethode heeft Bram mij van mijn klachten afgeholpen. Het is niet alleen een effectieve methode omdat het zich richt op de spieren die de klachten veroorzaken (oorzaak aanpakken), maar ook omdat het een meer holistische benadering is. Alleen focussen op die ene pijnlijke spier in mijn schouder heeft geen zin. Bram heeft met de behandeling gekeken naar mijn hele lichaam en houding en er zo voor gezorgd dat ik nu zonder zorgen en zonder pijn weer achter mijn bureau kan zitten en weer ontspannen rondloop.

Lisanne Janssen Andeweg

Zo eens in het half jaar ga ik even bij Bram langs als ik last krijg van mijn hamstrings of een vastzittende schouder – ongemakken als gevolg van het sporten. Met een paar spiertesten weet hij haarfijn de niet functionerende spieren te vinden die hij met de Myologenics techniek weer aan het werk zet. Elke keer weer bijzonder! Na de behandeling is de pijn meestal geheel weg en beweeg ik weer soepel, zoals het hoort. Heel efficient! Voor mij geen normale fysiotherapeut meer, Bram is my man.

Harriet Bontius

In 1998 en 2005 heb auto ongelukken gehad. Met als resultaat whiplash! Heb daarna alle mogelijke therapeuten, fysio’s, artsen, massages etc. meegemaakt. Steeds werden de klachten iets beter, maar gingen uiteindelijk niet helemaal weg. De hoofdpijn bleef, evenals de beperking in je bewegingen, moe zijn, concentratieproblemen. Uiteindelijk leer je ermee te leven en sta je er niet meer zo bij stil hoe beperkt je leven geworden is. Totdat ik Bram heb ontmoet! “Jenn, die nek fixen we wel” Pardon? Ik werd bijna boos… ik had er al zo veel aan gedaan en hij zegt dat hij mijn nek zou maken?? Na één behandeling was ik vrij! Werkelijk een verschil als dag en nacht! Ik kon weer bewegen, makkelijke achterom kijken, mijn handen helemaal de lucht in doen, en er ontstond ruimte in mijn hoofd. Heb nu weer energie. Alles voelt nu lichter en makkelijker en bovenal, die Paracetamol blijven nu in de kast! Bram maakt zijn woord waar! Dank je wel! You changed my life for the better!

Jennifer van Balkom

In 2003 liep ik een zware whiplash op na een auto ongeluk. Heb toen verschillende specialisten afgelopen die me allen stuk voor stuk hebben geholpen om de steeds terugkerende vreselijke hoofdpijn te verminderen. Vooral bij het uitoefenen van mijn sporten (mountainbike, golfsurfen, squash) was dit een groot probleem.

Na het sporten werd de pijn steeds intensiever dat ik 1 dag of 2 in bed moest liggen om bij te komen van een uurtje sport. Resultaat: ik ben minder gaan sporten, maar werd er niet gelukkig van. Ik liep toen nog wel bij een fysio die me zeer goed hielp om de pijn te verminderen of weg te halen. Maar dit was op lange termijn geen oplossing.

Bram kwam toen via een onverwachtse hoek in mijn leven, en nodigde me uit voor zijn “beulkamp” sessies. Na enkele keren geprobeerd te hebben, bleek het dat de juiste spieren intensief werden getraind. Mijn conditie werd er zelfs beter van. 2 tot 3 uur in het water liggen surfen is nu een makkie. En belangrijker: geen nek/hoofdklachten de dagen erna.

Dank je wel Bram…

Olivier de Coster

Mijn passie rennen kon ik niet meer uitvoeren door een blessure aan beide heupen. Een bezoek aan de fysio was waardeloos, die gaf aan dat hij geen oorzaak kon vinden en me niet verder kon helpen. Iemand wees mij op mylogenics en bracht me in contact met Bram. Die vertelde me dat ik in een sessie van mijn klacht af zou zijn. Met een hard hoofd maar met goede hoop maakte ik een afspraak. Het was heel makkelijk om een afspraak te maken omdat Bram heel flexibel was met zijn agenda. Ik kreeg kundig advies, een zeer pijnlijke massage en oefeningen mee naar huis. Nu twee weken later loop ik weer als een zonnetje, niks geen last meer van mijn heupen. Echt een aanrader. Bedankt Bram!

Manouk

Co Assistent