Mylogenics

Instant Muscle Enhancement Techniques

Neurokinetic Therapy

The Missing Link

P-DTR

Proprioceptive Deep Tendon Reflex

Direct resultaat

De behandeling heeft als doel het optimaliseren van de Range of Motion, Kracht, Stabiliteit en Coördinatie. Met als resultaat vaak direct vermindering van aanwezige pijnklachten

Oorzaak aanpakken

Door opzoek te gaan naar de oorzaak van de klacht en niet de klacht zelf te behandelen kom je snel tot de kern van het probleem

Spectaculaire resultaten

Het behalen van spectaculaire resultaten is mogelijk, zelfs bij chronische klachten

 Wil je weten of mijn kijk op blessures iets voor je kan betekenen ?

Maak dan HIER een afspraak

Eerste consult €135,-  duur ± 90 min

Vervolg consulten €90,- duur ± 60 min

Verhinderd ? Geen probleem . I.v.m. de drukte vraag ik om je afspraak uiterlijk 48 uur vooraf te verplaatsen dan wel af te zeggen. Op die manier kan ik iemand anders nog blij maken met een plek . Ben je toch te laat, breng ik het geplande consult helaas volledig in rekening. 

 

Frequently Asked Questions

Wat is P-DTR ?

P-DTR staat voor Proprioceptive Deep Tendon Reflex. Het is een behandelwijze waarin de functionele neurologie centraal staat. Alles wat in het lichaam gebeurt, heeft een reden. Als je je hand brandt, dan trek je deze weg. Als je pijn hebt, dan geef je druk op het pijnlijke deel om de pijn te verzachten. P-DTR gaat uit dat vele klachten veroorzaakt worden door ‘foutieve’ informatie die de hersenen binnenkomt. Ruim 70 procent van de informatie in ons lijf komt vanuit het lijf en gaat naar de hersenen. Op basis van deze informatie wordt er actie ondernomen. Als deze informatie foutief is, zal er verkeerde actie ondernomen worden met eventuele klachten tot gevolg. P-DTR gaat op zoek naar receptoren die foutieve informatie geven en zal deze resetten. Op deze manier kunnen in heel korte tijd spectaculaire resultaten geboekt worden.

Met behulp van P-DTR is het mogelijk om binnen korte tijd de zwakke schakels binnen het lichaam op te sporen. Denk hierbij aan spier- en zenuwstelsel, meridianen, organen etc. De kracht van de deze methode ligt in de holistische benadering van het lichaam. Vaak is de uiting van een klacht een gevolg van compensatiegedrag van een probleem ergens anders in het lichaam of van een blessure die inmiddels al jaren hersteld is. Dan kunnen we wel lokaal de klacht aanpakken, maar daar lossen we de klacht op termijn niet mee op.

Veel voorkomende klachten zijn goed en snel op te lossen:

 • nek- en schouderklachten
 • impingement klachten
 • lopers knie
 • shins plint
 • hielspoor
 • hernia klachten
 • allerlei vage klachten
 • tenniselleboog
 • rugklachten
 • hoofdpijn
 • whiplash
 • etc.

Optimaliseren van alle informatiestromen in het lichaam en daarmee ook  het brein, zorgt o.a. dat structuren weer gaan functioneren zoals ze bedoeld zijn. Laat je verbazen hoe soms binnen 1 behandeling een klacht van tien jaar kan verdwijnen.

Als het lijf neurologisch weer klopt, is het soms als nabehandeling zinvol om gebruik te maken van Mylogenics om eventuele verklevingen weg te halen en het revalidatie traject vorm te geven.

Wat is Mylogenics ?

Mylogenics is een nieuwe revolutionaire en veel omvattende test- en behandelmethodiek en is gericht op het bovenwater krijgen van de OORZAAK van de klacht. Daardoor is mylogenics goed in te zetten voor revalidatie, allerlei blessures en fysieke verbetering en staat  het boeken van direct resultaat centraal.

Mylogenics is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden. Het combineren van de meest succesvolle en effectieve technieken van diverse myofasciale methoden met die van Muscle Activation, Functional Stretching, Functional Medicine, Manual Concepts enz.  Zorgt ervoor dat er direct resultaat wordt behaald en 1 behandeling geen uitzondering is.

Het merendeel van de patiënten welke zich bij de verschillende specialisaties zoals fysiotherapie, manuele therapie en bijvoorbeeld osteopathie melden, hebben problemen aan het weke delen apparaat. Men maakt gebruik van veel verschillende technieken om de ‘veroorzakende’ factor te bepalen. Een nog grotere hoeveelheid methoden en technieken wordt toegepast om de diverse problemen te verhelpen.

Omdat iedereen verschillend is en er vaak meerdere factoren een rolspelen bij het ontstaan van blessures is het resultaat van de diverse technieken en behandelingen in veel gevallen zeer teleurstellend.Veel zogenaamde onderzochte technieken zijn veelal gebaseerd op geloof, wishfull thinking en onbetrouwbare en veelal niet reproduceerbare onderzoeken.

Met behulp van Mylogenics krijgen we een goed beeld van het functioneren van de diverse systemen in ons lichaam. Hierdoor kunnen wij doelgericht de oorzaak opzoeken en behandelen waardoor het resultaat van de behandeling optimaal wordt.

Door te focussen op de symptomen, zoals pijn, verminderde ROM , krachtsverlies, verminderde coördinatie, enz., krijgen we een duidelijk beeld over hoe de klachten zijn ontstaan, maar nog belangrijker wat is de OORZAAK van de klacht.

Wat is Neuro Kinetic Therapy ?

Neuro Kinetic Theraphy (NKT) is een methodiek die werkt d.m.v. spiertesten. Deze methodiek stelt mij instaat om de verschillende ” disfuncties ” in kaart te brengen en daar een holistische kijk op te geven. Hierdoor kan ik makkelijker de oorzaak van het probleem opsporen en de klacht sneller verhelpen. 

Welke klachten zie ik het meest ?
 • Lage rugklachten.
 • Achillespees ontstekingen.
 • Knieklachten.
 • Hoofdpijnklachten.
 • Zenuwklachten.
 • Uitstralingsklachten.
 • Tennisarm.
 • Golfarm.
 • Enkelblessures.
 • Hernia klachten.
 • Schouderklachten.
 • Popping shoulder.
 • Frozen shoulders.
 • Div. peesontstekingen.
 • Biceppeesonstekingen.
 • Carpaal tunnelsyndroom.
 • Whiplashklachten.
 • Bekkeninstabiliteit.
Is het iets voor mij ?

De meeste van mijn cliënten, zijn mensen die alles al geprobeerd hebben en soms al jaren met dezelfde klachten lopen. Ze zijn verbaasd over de zeer spectaculaire resultaten die er al na 1 behandeling merkbaar zijn.  “ had ik dit maar eerder gedaan “ en “ waarom kan mijn behandelaar dit niet “ zijn veel gehoorde uitspraken. Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen ?

Maak dan HIER een afspraak voor een bel afspraak .

 

Hoe gaat een consult in z’n werk ?

Een consult is een combinatie van testen, behandelen en  communiceren. Tijdens een consult zal je merken dat ik gericht vragen blijf stellen om te kijken wat er veranderd en hoe je lichaam reageert op de verschillende behandeltechnieken.  Op die manier kan ik snel en doeltreffend te werk gaan , zodat de OORZAAK van je probleem snel gevonden wordt en verholpen kan worden.

Daarnaast heeft een behandeling nauwelijks bijwerkingen en kun je je kleren gewoon aanhouden.

Hoe voelt een behandeling behandeling ?

Het merendeel van de behandeling bestaat voornamelijk uit spiertesten en het ” resetten ” van de informatie overdracht. Dit is volkomen pijnloos, maar kan wat vermoeidheid geven id de gebruikte spieren. Soms kan de behandeling als ‘ oncomfortabel ‘ ervaren worden, dit is meestal wanneer er een ” release techniek ” gebruikt wordt.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat merk ?

In 90% van de gevallen is na de eerste behandeling al direct een verbetering te voelen. Even afhankelijk van het probleem wordt het resultaat gekenmerkt door verminderde pijn, grotere bewegingsuitslag, verdwijnen van tintelingen of doof gevoel, meer kracht, verbeterde coördinatie   enz.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig ?

Het aantal behandelingen varieert van persoon tot persoon en is ook afhankelijk van de klacht. Daarnaast speelt het willen oplossen van je klacht ook een grote rol. Vaak worden er aanvullend bewegingsadvies gegeven om te voorkomen dat de klacht terug keert. Desalniettemin is de klacht meestal na 2 tot 5 behandelingen 80% tot 100% verbeterd.

Wordt mijn behandeling vergoed door de verzekering ?

Op dit moment wordt mijn methode nog niet vergoed door de verzekering. Er zijn wel gesprekken gaande met verschillende verzekeraars om dit in de nabije toekomst voor elkaar te krijgen.

What Our Customers Are Saying

Don’t just take it from us, let our customers do the talking!

Mijn passie rennen kon ik niet meer uitvoeren door een blessure aan beide heupen. Een bezoek aan de fysio was waardeloos, die gaf aan dat hij geen oorzaak kon vinden en me niet verder kon helpen.

Iemand wees mij op mylogenics en bracht me in contact met Bram. Die vertelde me dat ik in een sessie van mijn klacht af zou zijn. Met een hard hoofd maar met goede hoop maakte ik een afspraak. Het was heel makkelijk om een afspraak te maken omdat Bram heel flexibel was met zijn agenda. Ik kreeg kundig advies, een zeer pijnlijke massage en oefeningen mee naar huis. Nu twee weken later loop ik weer als een zonnetje, niks geen last meer van mijn heupen. Echt een aanrader.Bedankt Bram!
Manouk

co-assistent

In 1998 en 2005 heb auto ongelukken gehad. Met als resultaat whiplash!
Heb daarna alle mogelijke therapeuten, fysio’s, artsen, massages etc. meegemaakt. Steeds werden de klachten iets beter, maar gingen uiteindelijk niet helemaal weg. De hoofdpijn bleef, evenals de beperking in je bewegingen, moe zijn, concentratieproblemen.
Uiteindelijk leer je ermee te leven en sta je er niet meer zo bij stil hoe beperkt je leven geworden is.
Totdat ik Bram heb ontmoet! “Jenn, die nek fixen we wel” Pardon? Ik werd bijna boos… ik had er al zo veel aan gedaan en hij zegt dat hij mijn nek zou maken??
Na één behandeling was ik vrij! Werkelijk een verschil als dag en nacht!
Ik kon weer bewegen, makkelijke achterom kijken, mijn handen helemaal de lucht in doen, en er ontstond ruimte in mijn hoofd. Heb nu weer energie. Alles voelt nu lichter en makkelijker en bovenal, die Paracetamol blijven nu in de kast! Bram maakt zijn woord waar!
Dank je wel! You changed my life for the better!

Jennifer van Balkom

eigenaar LifeEngineer.nl, LifeEngineer.nl

Zo eens in het half jaar ga ik even bij Bram langs als ik last krijg van mijn hamstrings of een vastzittende schouder – ongemakken als gevolg van het sporten. Met een paar spiertesten weet hij haarfijn de niet functionerende spieren te vinden die hij met de Myologenics techniek weer aan het werk zet. Elke keer weer bijzonder! Na de behandeling is de pijn meestal geheel weg en beweeg ik weer soepel, zoals het hoort. Heel efficient! Voor mij geen normale fysiotherapeut meer, Bram is my man.
Harriet Bontius

owner Fit met Jet voeding, Fit met Jet voeding