Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam. Anatomie en vooral wat gebeurt er in het menselijk lichaam wanneer er klachten ontstaan . Hoe ontstaan klachten en wat kan ik er aan doen om die klachten op te lossen. Als je kijkt naar bijv lage rug klachten , frozen shoulder , knieklachten,  veel voorkomende klachten waarbij je als patiënt toch een behoorlijk behandeltraject in gaat bij de hulpverlener van je keuze. Wat mij iedere keer opvalt als ik met mensen spreek die klachten hebben en hoe ze worden behandeld, is dat er zelden tot nooit naar de oorzaak van de klacht wordt gezocht. Bij de intake wordt er gekeken naar de symptomen en doet men een aanname. Met die aanname wordt een behandelprotocol gestart. Als de behandeling niet aanslaat wordt de vervolgstap  al vrij snel wat rigoureuzer . Corticosteroïden injecties, kijkoperatie, MRI-scan. Terwijl in het hele traject de aanname op geen enkele manier getest is. Klopt het wel wat ik denk ?

Er wordt dus een diagnose gesteld op grond van het verhaal van de patiënt en de aanname van de zorgverlener. Gevolg is vaak een plan gericht op symptoombestrijding of een niet werkend behandelprotocol met als gevolg chronische klachten…

Als we het nou eens anders zouden doen. Als voorbeeld neem ik even de lage rug. Je hebt al jaren last van je rug, je hebt al talloze fysio’s ,manueel therapeuten,  mensendieck noem maar op. Van iedere therapeut krijg je weer een ander verhaal , oefeningen enz. Uiteindelijk weet je als patiënt niet meer wat nou wel of niet klopt en zit je nog steeds met je rugklachten. Is er in die periode een zorgverlener geweest die heeft getest welke spieren er in jouw systeem zwakte vertonen en welke spieren die zwakte moet compenseren ? Waarschijnlijk niet…… maar daar zit vaak wel de oplossing van de klacht. Wanneer je bij onderrug klachten getests wordt en er bijvoorbeeld uitkomt dat je een bilspier hebt die niet goed functioneert, zal je lichaam dit moeten gaan compenseren. Je bilspieren zijn grotendeels verantwoordelijk voor het feit dat je recht op kan lopen. Als die niet goed werken gaat je lichaam opzoek naar een oplossing om deze functie op een of andere manier toch voor elkaar te krijgen. Je kan dan bijv stijve hamstrings ervaren en/of een onderrug die stijf wordt en klachten geeft. Het oplossen van een chronisch onderrug probleem kan dus zo eenvoudig zijn als het zorgen dat je bilspier weer goed gaat functioneren.

Hoe laat ik die bilspier dan weer optimaal functioneren ?

Door gebruik te maken van mylogenics, hier wordt met behulp van uitgebreide testen gekeken waar de zwakke schakel zit in de keten. Als die gevonden is kan er door middel van active – release techniek direct meer functie gecreëerd worden in de zwakke spier waardoor je ook direct al klachten vermindering ervaart en niet zelden na 1 behandeling al van je klachten af bent.  Klinkt misschien een beetje ongeloofwaardig ? Lees hier wat de mensen hebben ervaren.

Heb je interesse om te kijken of jij van je ( chronisch ) klachten af kan komen ?

Maak direct een afspraak en bel 0628678998, ik help je graag beter functioneren in het dagelijks leven !