Whey isolaat – Whey isolaat is niet alleen de meest pure vorm van eiwit, ook heeft whey isolaat de hoogst haalbare biologische beschikbaarheid van alle eiwitten. Biologische beschikbaarheid is de maatstaf hoe snel je lichaam de eiwitten kan gebruiken als brandstof voor je spieren. Whey isolaat is perfect geschikt voor het opbouwen van spiermassa, en het verliezen van vet. Van alle soorten eiwit heeft whey isolaat het laagste gehalte lactose en vet. Het voordeel van whey isolaat is dat het geproduceerd wordt om lactose en vet te verwijderen uit het product.
Visolie – Omega 3 is een essentieel vetzuur dat niet door het lichaam wordt aangemaakt. Omdat het lichaam het niet zelf kan aanmaken en omdat het onmogelijk is om voldoende omega 3 uit onze voeding te halen (tenzij u meerdere kilo’s zuivere vis per week zou eten, maar dat heeft juist weer andere nadelen), is het voor ons lichaam noodzakelijk om extra omega 3 visolie te nemen. Dit kan door de aanvulling van zuivere visolie capsules of vloeibare visolie.
Vit D3 – Vitamine D speelt een belangrijke rol in diverse orgaansystemen.
- Vitamine D reguleert de niveaus van calcium en fosfaat in het bloed door de absorptie ervan uit het voedsel in de darmen te bevorderen, evenals de heropname ervan in nieren.
- Het vermindert de mobilisatie van calcium uit het bot (door verlaging parathormoon).
- Het remt de vrijgifte van parathormoon uit de bijschildklier.
- Vitamine D beïnvloedt het immuunsysteem door immunosuppressie, fagocytose, en antitumoractiviteit.
Matcha extract ( groene thee ) –
- beschermt de lichaamscellen
- werkt als een natuurlijke vetverbrander
- bevat een grote hoeveelheid antioxidanten; inclusief het krachtige EGCg
- verhoogt de stofwisseling
- werkt als een natuurlijke detox
- ontspant en kalmeert de geest
- verbetert uw stemming en concentratie
- kan positief bijdragen aan het verlagen van cholesterol
- is goed voor hart en bloedvaten
- bevat vitamine C, selenium, chroom, zink en magnesium
- maakt u weerbaarder tegen virussen en bacteriën
- ondersteunt de balans van uw bloedsuikerspiegel
Magnesium – Magnesium wordt ook wel het antistress mineraal genoemd. Dit mineraal is een belangrijke voedingsstof voor de hersenen. Het verhoogt de weerstand tegen stress, depressies, spanningen en gaat geestelijke vermoeidheid tegen. Magnesium versterkt bovendien het geheugen en het concentratie vermogen. Verder is magnesium betrokken bij het vrijmaken van energie uit de voeding en het goed functioneren van het zenuwstelsel en de spieren. Ten slotte is dit mineraal betrokken bij het vormen van sterke botten en tanden en is het werkzaam als co-factor van B- en C vitaminen. In combinatie met calcium werkt het als een natuurlijk kalmerend middel. Magnesium is tevens essentiëel voor een effectieve werking van zenuwen en spieren. Voor het gebit en de botten vervult magnesium tevens ook een belangrijke rol.
- Ondersteund de vertering van eiwitten, vetten en koolhydraten
- Beschermt tegen bacterien en schimmelinfecties
- Stimuleert het immuunsysteem
Zink – Zink is van belang bij diverse processen in het menselijk lichaam. Zo is zink belangrijk bij de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Daarnaast speelt zink een rol bij de afbraak van koolhydraten, de stofwisseling en de opname van vitamine A uit de voeding. Ook is zink belangrijk voor het afweersysteem. Het is een krachtig antioxidant dat het lichaam beschermt tegen vrije radicalen.
Probiotica – Probiotica zijn zogenaamde goede bacteriën. Deze goede bacteriën zorgen voor een goede darmflora, wat weer is van belang is voor de spijsvertering, stoelgang en het immuunsysteem. In de huidige maatschappij en met onze moderne leefwijze en eetgewoontes krijgen we weinig goede bacteriën binnen. Je kunt die gunstige bacteriën dagelijks extra aanvullen, bijvoorbeeld door zuivelproducten met goede bacteriën. Deze goede bacteriën worden probiotica genoemd.
Multi vitamine – Vitamines en mineralen zijn essentieel voor gezondheid en vitaliteit. Hoewel deze stoffen van nature in onze voedingsmiddelen voorkomen, kunnen tekorten niet altijd worden vermeden. Zelfs in een goed doordacht dieet kan het gehalte aan vitamines en mineralen door een verkeerde bereiding van het voedsel tekortschieten of worden vernietigd. Bovendien is het zo dat personen met een onvolwaardige voeding, een slechte immuniteit of met een chronische ziekte een verhoogd risico op een voedingstekort hebben. Hetzelfde geldt voor personen in een periode van snelle groei, met gedragsafwijkingen, langdurig verblijvend in een ziekenhuisverblijf of op hogere leeftijd